Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιoσύνη
αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ indymedia

Κάτω τα χέρια από το Indymedia

Τις τελευταίες μέρες, το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο στόχαστρό του το Ιndymedia, τον ανοιχτό σε δημοσιεύσεις ιστοχώρο εναλλακτικής πληροφόρησης, που χρόνια τώρα συνοδεύει την κάλυψη κάθε σημαντικού κινηματικού γεγονότος. Η επίθεση γίνεται συντεταγμένα από το κοινοβουλευτικό και μιντιακό θίασο της χώρας. Είχε ξαναμπεί, κατά τον ίδιο τρόπο, στο στόχαστρο την περίοδο της τρομοϋστερίας του 2002, όταν παρουσίαζε τα αίσχη των λευκών κελιών και των έκτακτων στρατοδικείων σε βάρος των πολιτικών κρατούμενων της 17Ν και του ΕΛΑ. Αυτή τη φορά, ήταν η κάλυψη που προσέφερε σε όλα τα γεγονότα της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κατασταλτικής ανοχής.

Πρώτος ο «Ριζοσπάστης» με γκεμπελικό του δημοσίευμα στοχοποιεί το Indymedia ως «κέντρο ενημέρωσης κουκουλοφόρων». Επεται επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βελόπουλου. Ο Ταλιαδούρος ερωτάται αν είναι σε γνώση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ ότι ο διακομιστής του Indymedia φιλοξενείται σε χώρο του Πολυτεχνείου.

Σε ένα φασισιστικό κρεσέντο κατηγορεί το ΕΜΠ ότι μπορεί να δεχτεί αγωγές για αποζημίωση από τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, επειδή φιλοξενεί… την προπαγάνδα των «κουκουλοφόρων»! Ο Ταλιαδούρος απάντησε πως οι πρυτανικές αρχές δεν έδωσαν ποτέ άδεια για τη φιλοξενία του διακομιστή του Indymedia στο δίκτυο του ΕΜΠ και πως οι πρυτανικές αρχές αναζητούν τον διακομιστή για να τον αποσυνδέσουν από το δίκτυο! Ο Μουτζούρης, πρύτανης του Πολυτεχνείου, ουδέποτε διέψευσε, δημόσια τον Ταλιαδούρο. Την Τρίτη, ο Ταλιαδούρος «διέρρευσε» στα ΜΜΕ την επιστολή του προς τον πρύτανη του ΕΜΠ. Η ναζιστικής έμπνευσης συλλογική ευθύνη, που υιοθετείται αβίαστα από τον υπουργό, σιγοντάρεται και από τον επικεφαλής του ΕΜΠ. Από πότε διώκεται το φρόνημα, κύριε καθηγητά μας; Επιτρέπεται έντυπα ή και ιστοσελίδες μέσα στο ίδρυμα του Πολυτεχνείου να δέχονται υπό την ανοχή σας ή και συνενοχή σας την κρατική καταστολή, επειδή υπερασπίζονται ιδέες;

Προφανώς, η επίθεση στο Indymedia αφορά όλους μας, γιατί διώκεται η ελεύθερη έκφραση, διώκεται η υπεράσπιση της εξέγερσης. Πρώτα και κύρια, όμως, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου πρέπει να αντιδράσουν άμεσα ενάντια στην ύπουλη τακτική του πρύτανη που βάλλει ευθέως κατά του ασύλου και της ελεύθερης έκφρασης σε ακαδημαϊκό χώρο.


Αναρτήθικε από το site της οργάνωσης ''ΚΟΝΤΡΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Ο Γ. Παπανδρέου (Γιωργάκης) στην πρωτη γραμμή με τους αγρότες στον Πειραιά

Ο Γ. Παπανδρέου (Γιωργάκης) στην πρωτη γραμμή με τους αγρότες στον Πειραιά
Μαζ'εψου Γιώργο. Δεν είσαι για αυτά. Τόσα χρόνια έχεις να κατέβεις σε διαδήλωση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ